Saavutettavuusseloste Fairdata Etsin -palvelulle

Tämä on Fairdata Etsin -verkkopalvelun saavutettavuusseloste. Verkkopalvelun saavutettavuusvaatimukset perustuvat kansalliseen lakiin digitaalisten palveluiden tarjoamisesta (306/2019).

Toimenpiteet saavutettavuuden tukemiseksi

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

 • Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
 • Määritämme selkeät saavutettavuuskohteet ja vastuut.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosisällön saavutettavuusohjeet (WCAG) määrittelevät, kuinka verkkosisällöstä tehdään saavutettavuudeltaan parempaa henkilöille, joilla on vammoja tai rajoitteita. Se määrittelee saavutettavuuden noudattamiselle kolme tasoa: A (matalin), AA ja AAA (korkein). Itsearvioinnin perusteella Fairdata Etsin -verkkopalvelu noudattaa osittain WCAG 2.1 tasoa AA. Osittain noudattaminen tarkoittaa, että osa sisällöistä ei noudata kaikilta osin saavutettavuusstandardia.

Ei-saavutettava sisältö

Huolimatta pyrkimyksistämme varmistaa Fairdata Etsin -verkkopalvelun saavutettavuus, joidenkin osioiden saavutettavuudessa voi olla ongelmia. Alla on kuvaus tunnetuista ongelmista ja mahdollisista ratkaisuista niiden kiertämiseksi. Ota yhteyttä, jos havaitset ongelman, jota ei ole lueteltu alla.

Tunnetut ongelmat Fairdata Etsin -verkkopalvelussa:

 • 2.1.1 Näppäimistö: Kaikki toiminnallisuudet ovat hallinnoitavissa näppäimistöllä, mutta aineistojen saatavuuden tilan modaalia ei voida tunnistaa ja toistaa Voiceoverin kautta.
 • 2.4.7 Näkyvä kohdistus: Kun suodatinta käytetään, näppäimistön kohdistuksen ilmaisimet eivät ole käytössä.
 • 3.3.2 Nimilaput tai ohjeet: Kielivalinnasta puuttuu aria-nimilappu.

Työskentelemme saavutettavuusongelmien korjaamiseksi. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos kohtaat saavutettavuusesteitä Fairdata Etsin -verkkopalvelussa.

Yhteensopivuus eri selainten ja avustavan teknologian kanssa

Fairdata Etsin -verkkopalvelu on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien avustavien teknologioiden kanssa:

 • Viimeisin versio Chrome-verkkoselaimesta avustavan VoiceOver-teknologian kanssa käyttöjärjestelmän macOS X viimeisimmällä versiolla
 • Viimeisin versio Safari-verkkoselaimesta avustavan VoiceOver-teknologian kanssa käyttöjärjestelmänmacOS X viimeisimmällä versiolla
 • Viimeisin versio Chrome-verkkoselaimesta avustavan NVDA-teknologian kanssa käyttöjärjestelmän Windows 10 viimeisimmällä versiolla

Tekniset tiedot

Fairdata Etsin -verkkopalvelun saavutettavuus perustuu seuraaviin teknologioihin toimiakseen tietyn selaimen ja mahdollisten tietokoneellesi asennettujen apuvälineiden tai lisäosien kanssa:

 • HTML
 • CSS
 • Javascript
 • WAI-ARIA

Saavutettavuusstandardien noudattamisessa tukeudutaan näihin teknologioihin.

Seuraavat askeleet verkkopalvelun saavutettavuustyössä

Seuraavina askeleina Fairdata Etsin -verkkopalvelun saavutettavuustyössä on tunnettujen ongelmien ratkominen siltä osin kuin sen on tehtävissä, priorisoiden käyttäjiin eniten vaikuttavia ongelmakohtia.

Saavutettavuuspalaute

Toivomme palautetta Fairdata Etsin -verkkopalvelun saavutettavuudessa. Otathan yhteyttä, jos kohtaat saavutettavuusesteitä Fairdata Etsin -verkkopalvelussa:

Valvontaviranomainen

Jos huomaat verkkopalvelussa saavutettavuusongelmia, anna palautetta ensin meille, eli verkkopalvelun ylläpitäjälle. Vastaamme yhteydenottoosi 14 päivän kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen, tai vastauksemme ei saavu 14 päivän kuluessa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintavirastoon.
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/oikeutesi/ilmoita-ongelmasta-saavutettavuudessa/

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Julkaisu- ja päivitystiedot

Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 22.9.2020 ja päivitetty viimeksi 22.9.2020.

Fairdata Etsin -verkkopalvelu avattiin käyttäjille 11.12.2014.