Qvaimen pikaopas

Lisää uusi aineisto

  1. Kirjaudu sisään palveluun osoitteessa qvain.fairdata.fi.
  2. Qvaimella luodaan aineiston kuvailutiedot. Aloita uuden aineiston lisääminen painamalla etusivun ”Lisää uusi aineisto”-painiketta.

Kuva käyttöliittymästä. Punaisella merkittynä "LUO AINEISTO" ja "Lisää uusi aineisto" -painikkeet

3. Täytä avautuva lomake. Pakolliset kentät on merkitty asteriskilla (*).

Vinkki: Voit tallentaa aineiston luonnoksena ennen sen julkaisemista. Kun tallennat aineiston luonnoksena, voit esikatsella sitä Fairdata-palveluihin kirjautuneena käyttäjänä Etsimessä ilman, että se näkyy muille muille.

Julkaise aineisto

Julkaise aineisto klikkaamalla näkymän alareunasta ”Julkaise”. Julkaisun jälkeen aineistosi näkyy Etsimessä (etsin.fairdata.fi) ja sille on luotu pysyvät tunniste (valintasi mukaan joko URN tai DOI). Käytä tätä tunnistetta, kun jaat aineistoasi eteenpäin esimerkiksi verkkosivuille, julkaisuun tai muuhun palveluun. Aineistosi tunniste löytyy kopioitavaksi Etsimen kohdasta ”Tunniste”. 

Muokkaa aineiston tietoja

Muokkaa aineistoa klikkaamalla ”Muokkaa”-painiketta Qvaimen etusivun aineistolistauksessa haluamasi aineiston kohdalla.

Kuva käyttöliittymästä. Punaisella merkitty "Muokkaa"-painike

Voit julkaista tehdyt muutokset tai tallentaa ne luonnoksena. Luonnoksena tallennetut muutokset näkyvät Etsimessä vain sinulle kirjautuneena käyttäjänä, kun taas julkaistut muutokset näkyvät Etsimessä julkisesti.

Lue lisää Qvaimen käyttöoppaasta.

Jos sinulla on kysyttävää palvelusta tai jostakin sen ominaisuudesta, ole hyvä ja ota yhteyttä Qvaimen käyttäjätukeen osoitteessa asiakaspalvelu@csc.fi.