Koulutukset

Ennakkotietoa Fairdata-koulutuksista:

 

Webinar: Metadata in Science 20.3.2019, 2 pm

This webinar gives you a quick introductions on metadata usage in research data. Metadata needs to be standardized in order to be able to compare data to other data. Metadata schemes are the overall structure for the metadata.

We will be presenting a few standards/schemas supporting the documentation:

  • Dublincore (Johan Kylander)
  • DataCite (Jessica Parland-von Essen)
  • PREMIS (Johan Kylander)
  • METS (Johan Kylander)

Join the webinar with Zoom: https://cscfi.zoom.us/j/289605529

More information

 

Webinaari 16.4. klo 14: FAIR-datan yhteentoimivuuden tukeminen

Heidi Laine, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy

FAIR-data on löydettävää, saavutettavaa, yhteentoimivaa ja uudelleenkäytettävää. On tärkeää, että ihmiset ja tietojärjestelmät voivat löytää, saada käyttöönsä, analysoida ja yhdistellä kulloinkin käsillä olevaan tehtävään soveltuvaa tieteellistä dataa. Tämä webinaari tarjoaa lisätietoa FAIR-periaatteista ja niiden soveltamisesta käytäntöön.

Liity webinaariin tästä Zoom-linkistä: https://cscfi.zoom.us/j/912012392

 

PAS-palvelujen paketointikomponenttikoulutus

Aika: 16.4.2019, klo 9:30-16:00
Paikka: CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, Keilaranta 14, Espoo

Paketointikomponentti on PAS-palvelujen kehittämä työkalu kansallisten profiilien mukaisten siirtopakettien muodostamiseen. Työkalun avulla voidaan siirtopaketin muodostaminen automatisoida ja siten vähentää virheitä siirtopaketin muodostamisessa. Koulutus on tarkoitettu paketointikomponentin nykyisille ja tuleville hyödyntäjille. Koulutuksessa käydään läpi paketointikomponentin toiminta konkreettisine harjoituksineen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

 

Vuonna 2019 tullaan järjestämään useita koulutuksia / webinaareja koskien uudistuvia Fairdata-palveluita. Vuoden 2019 alussa valmistuu uudistunut, integroitu palvelukokonaisuus Fairdata.fi, joka sisältää palvelut kaikkiin tutkimusprosessin vaiheisiin: säilytys, aineistojen haku, kuvailu, julkaisu sekä pitkäaikaissäilytys. Palvelut tukevat järkevää aineistonhallintaa.

Aikaisempien koulutusten tallenteet.

Lisätietoa Fairdata-palveluita koskevista koulutuksista: paivi.rauste [at] csc.fi