Tietoa koulutuksista

Tällä sivulla listataan Fairdata-palveluita ja datanhallintaa koskevia tulevia koulutuksia. Integroitu palvelukokonaisuus Fairdata.fi sisältää palvelut kaikkiin tutkimusprosessin vaiheisiin: säilytys, aineistojen haku, kuvailu, julkaisu sekä pitkäaikaissäilytys. Palvelut tukevat järkevää aineistonhallintaa.

Ennakkotietoa vuoden 2022-2023 koulutuksista

Järjestämme webinaareja ja työpajoja Fairdata-palveluiden kehityksestä sekä ajankohtaisista datanhallintaan liittyvistä aiheista.

 

14.12.2022 klo 13:00-14:30 Datan organisoinnin ABC -työpaja

Helsingin yliopisto ja CSC järjestävät yhdessä Datan organisoinnin ABC -työpajan. Työpajan tarkoituksena on kiinnittää huomiota järkeviin tapoihin käsitellä ja dokumentoida dataa. Työpajassa käymme läpi muun muassa tiedostojen ja kansioiden nimeämiskäytänteitä, versionhallintaa sekä muita dokumentaatioon liittyviä käsitteitä ja työkaluja.

Pilottityöpajaan mahtuu vain rajattu määrä osallistujia ja otamme mukaan tällä kertaa vain 10 datatuki-ihmistä, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään myöhemmin jatkotyöpajoja samasta aiheesta omissa organisaatioissaan. Jos et pääse tällä kertaa mukaan niin ei hätää: tarkoituksena on järjestää myös ensi vuonna vastaavia työpajoja.

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

23.3.2023 klo 10:00-11:30 IDA-, Qvain- ja Etsin-palveluiden käyttökoulutus

Lisätietoa alkuvuodesta 2023

18.4.2023 klo 10:00-11:00 Make the most of the Allas Storage Service

More information in the beginning of the year 2023

Webinar/video series is ready: Manage well and get preserved! (in English) Julkaistut videot tekstitetty myös suomeksi

The whole tutorial video series of Manage well and get preserved

The videos are intended for data support personnel and researchers who are interested in digital preservation. The videos are to be published on Materials -page and youtube (CSC channel).

Videot on tarkoitettu datatukihenkilöstölle ja tutkijoille, jotka ovat kiinnostuneita pitkäaikaissäilytyksestä ja datanhallinnasta. Videot julkaistu myös Tallenteet ja materiaalit -sivulla sekä youtubessa CSC:n kanavalla.

 

Lisätietoa

Yhteydenotot Fairdata-aiheisiin koulutuksiin liittyen: paivi.rauste (a) csc.fi