IDA – Tutkimusdatan säilytyspalvelu

Tervetuloa uudistuneeseen IDA-palveluun!

Uudistunut IDA-palvelu tutkimusdatan säilytykseen tarjoaa käyttäjille uusia käyttöominaisuuksia ja parannetun käyttökokemuksen tiedostojen tallennukseen ja hallinnointiin. Uudistunut IDA löytyy osoitteesta https://ida.fairdata.fi/

Uudistuneessa palvelussa jokaisella projektilla on projektin hallinnoiman säilytystilan sisällä kaksi erillistä säilytysaluetta – yksi datan kerryttämiseen ja järjestelyyn sekä yksi datalle, jota säilytetään muuttumattomassa tilassa. Palvelussa säilytettävä data on mahdollista kuvailla ja julkaista, jolloin kuvailtu tutkimusaineisto saa pysyvän tunnisteen. Uudistettu IDA on käytettävissä uuden selainkäyttöliittymän lisäksi komentorivityökaluilla.

IDA on tarkoitettu stabiilille, tutkimukseen liittyvälle datalle. Palvelua ei ole optimoitu raskaassa käytössä oleva datalle (esim. laskentadata, verkkosovelluksissa käytettävä data), jatkuvasti muuttuva datalle (esim. päivittäinen varmuuskopiointi). Palvelu ei sovellu arkaluontoisia henkilötietoja tai biometrisiä tunnisteita sisältävälle datalle.

Jos käytät yhä aiempaa IDA-palvelua, sinuun ollaan yhteydessä kun projektisi siirretään uudistuneeseen palveluun. Projektien siirrot vanhasta IDA-palvelusta uuteen kestävät ainakin syyskuun loppuun. Käynnissä olevat siirrot voivat aiheuttaa hitautta palvelun toiminnoissa. Jos palvelun toiminta vaikuttaa epänormaalilta, ole yhteydessä asiakaspalvelu (a) csc.fi.

Tutustu uudistukseen: Mitä IDAn uudistus tarkoittaa?

IDA on opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämä palvelu suomalaisen tutkimusjärjestelmän toimijoille. Palvelun tuottaa CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.

CSC:n asiakaspalvelu:
asiakaspalvelu (a) csc.fi
+358 9 457 2821
Arkipäivisin klo 8.30 – 16.00