IDAn käyttäjäksi – kenelle IDA on tarkoitettu?

Voit tallentaa tutkimusdataa IDA-palveluun, kun olet suomalaisesta korkeakoulusta tai valtion tutkimuslaitoksesta, ja datasi on tuotettu osana suomalaisen korkeakoulun tai valtion tutkimuslaitoksen tutkimus- tai TKI-toimintaa. Voit hakea datallesi säilytyskapasiteettia IDA-palveluun kotiorganisaatioltasi: Ohjeet IDA-säilytystilan hakemiseen.

Organisaatiosi IDA-yhteyshenkilö käsittelee hakemuksesi ja voi auttaa arvioimaan onko IDA datallesi sopiva palvelu. Jos organisaatiollasi ei ole IDA-yhteyshenkilöä, selvitä organisaatiosi IDA-käyttötilanne esim. organisaatiosi tutkimuksen tai avoimen tieteen palveluista. IDA-yhteyshenkilöt organisaatioittain (eduuni-wiki).

Myönnettyä IDA-säilytystilaa voi käyttää niin kauan kuin käyttöehdot täyttyvät. Huomaa, että IDAa käyttävällä CSC-projektilla tulee olla vastuuhenkilö, jolla on aktiivinen käyttäjätunnus IDA-palveluun. Vastuuhenkilö voi olla tutkijan sijaan myös esimerkiksi organisaation tutkimuksen palveluiden tukihenkilö.

IDA organisaation näkökulmasta

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) tarjoaa käyttöoikeutta IDA-säilytyspalvelussa Suomen korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille. OKM voi myöntää palveluun myös erillistä käyttöoikeutta. IDAn käyttöpolitiikka löytyy kokonaisuudessaan sivulta ”Käyttöpolitiikat ja ehdot”.

Kullakin organisaatiolla on tietty määrä käyttöoikeutta IDAssa (IDA-käyttöoikeudet teratavuina organisaatioittain). Organisaatiot voivat tarvittaessa hakea lisää organisaatiokohtaista käyttöoikeutta. Ohjeet IDAn käyttöpolitiikassa.

Jos haluatte nimetä organisaatiollenne (suomalainen korkeakoulu tai valtion tutkimuslaitos) IDA-yhteyshenkilön, katso ohjeet: Tietoa organisaation IDA-yhteyshenkilöille (eduuni-wiki).