Saavutettavuusseloste Fairdata.fi-verkkosivustolle

Tämä on Fairdata.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste. Verkkosivuston saavutettavuusvaatimukset perustuvat kansalliseen lakiin digitaalisten palveluiden tarjoamisesta (306/2019).

Toimenpiteet saavutettavuuden tukemiseksi

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

  • Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • Määritämme selkeät saavutettavuuskohteet ja vastuut.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Verkkosisällön saavutettavuusohjeet (WCAG) määrittelevät, kuinka verkkosisällöstä tehdään saavutettavuudeltaan parempaa henkilöille, joilla on vammoja tai rajoitteita. Se määrittelee saavutettavuuden noudattamiselle kolme tasoa: A (matalin), AA ja AAA (korkein). Itsearvioinnin perusteella Fairdata.fi-verkkosivusto noudattaa osittain WCAG 2.1 tasoa AA. Osittain noudattaminen tarkoittaa, että osa sisällöistä ei noudata kaikilta osin saavutettavuusstandardia.

Ei-saavutettava osio:

Huolimatta pyrkimyksistämme varmistaa Fairdata.fi-verkkosivuston saavutettavuus, joidenkin osioiden saavutettavuudessa voi olla ongelmia. Alla on kuvaus tunnetuista ongelmista ja mahdollisista ratkaisuista niiden kiertämiseksi. Ota yhteyttä, jos havaitset ongelman, jota ei ole lueteltu alla.

Tunnetut ongelmat Faidata.fi-verkkosivustolla:

  1. 1.2.2 Tekstitys (tallennettu): Tekstitykset tallennetuille videoille puuttuvat osittain, koska nykyisissä videoissa on suomenkielisen äänen kanssa sykronisoidut englanninkieliset tekstitykset. Tarjoamme audion tekstivastineen suomeksi ja englanniksi. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme mikäli kohtaat ongelman.

Yhteensopivuus eri selainten ja avustavan teknologian kanssa

Fairdata.fi-verkkosivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien avustavien teknologioiden kanssa:

  • Viimeisin versio Chrome-verkkoselaimesta avustavan VoiceOver-teknologian kanssa käyttöjärjestelmän macOS X viimeisimmällä versiolla
  • Viimeisin versio Safari-verkkoselaimesta avustavan VoiceOver-teknologian kanssa käyttöjärjestelmänmac OS X viimeisimmällä versiolla
  • Viimeisin versio Chrome-verkkoselaimesta avustavan NVDA-teknologian kanssa käyttöjärjestelmän Windows 10 viimeisimmällä versiolla

Tekniset tiedot

Fairdata.fi-verkkosivuston saavutettavuus perustuu seuraaviin teknologioihin toimiakseen tietyn selaimen ja mahdollisten tietokoneellesi asennettujen apuvälineiden tai lisäosien kanssa:

  • HTML
  • CSS
  • WAI-ARIA

Saavutettavuusstandardien noudattamisessa tukeudutaan näihin teknologioihin.

Seuraavat askeleet verkkosivuston saavutettavuustyössä

Seuraavana askeleena verkkosivuston saavutettavuustyössä on puuttuvien tekstitysten lisääminen videotallenteisiin.

Saavutettavuuspalaute

Toivomme palautetta Fairdata.fi-verkkosivuston saavutettavuudessa. Otathan yhteyttä, jos kohtaat saavutettavuusesteitä Fairdata.fi-verkkosivustolla:

Valvontaviranomainen

Jos huomaat verkkosivustossa saavutettavuusongelmia, anna palautetta ensin meille, eli verkkosivuston ylläpitäjälle. Vastaamme yhteydenottoosi 14 päivän kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen, tai vastauksemme ei saavu 14 päivän kuluessa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintavirastoon.
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/oikeutesi/ilmoita-ongelmasta-saavutettavuudessa/

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Julkaisu- ja päivitystiedot

Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 18.8.2020.

Tätä saavutettavuusselostetta on tarkasteltu viimeksi 14.5.2024.

Tämä verkkosivusto on julkaistu 14.6.2018.