Uutta IDAn komentorivityökaluissa: sujuvampaa tiedostojen hallintaa ja video-oppaita

Olemme juuri julkaisseet parannellun version IDAn komentorivityökaluista Linux- ja Mac-käyttäjille. Uusien päivitysten avulla voit hallita dataasi tehokkaammin IDA-palvelussa. Tämä blogipostaus esittelee nämä uudet toiminnot sekä kolme uutta tutoriaalivideota, jotka auttavat sinua käyttämään IDAn komentorivikomentoja tehokkaasti (lisätietoa videotutoriaaleista alla). Päivitetyt komentorivityökalut on lisätty Puhti- ja Mahti-supertietokoneille ja ne ovat ladattavissa GitHubista.

Uudet toiminnot IDAn komentorivityökaluissa

1. Ehdolliset tiedostojen siirrot
Jos tiedosto on jo olemassa määritellyllä kohdepolulla ja se on samankokoinen kuin paikallinen ladattava tiedosto, latausta ei suoriteta. Tämä helpottaa keskeytyneiden latausten jatkamista ja uusien tiedostojen toistuvia latauksia tiettyyn kansioon.

2. SHA-256 Tarkistussummat
Jokaisesta IDA-palveluun siirretystä tiedostosta generoidaan nyt SHA-256-tarkistussumma (aiemmin vain jäädytetyistä tiedostoista). Voit tarkistaa tämän tiedon komentorivityökalujen ’info’-komennolla varmistaaksesi tiedoston eheyden.

3. ’Validate’-Toiminto
Uusi ’validate’-toiminto auttaa tarkistamaan ovatko paikalliset tiedostot jo olemassa IDAssa ja ovatko ne samankokoisia.

4. -F Parametri
Lisäsimme komentoriviparametrin -F, joka pakottaa tiedostojen siirtämisen IDA-palveluun, riippumatta siitä, ovatko tiedostot jo olemassa IDAssa.

5. -D Parametri (Koeajo)
Uusi komentoriviparametri -D mahdollistaa koeajon (dry run), jossa varsinaiset toiminnot ohitetaan, mutta saat yksityiskohtaiset tulosteet siitä, mitä toimintoja suoritettaisiin, jos kyseessä ei olisi koeajo.

6. -j Parametri (JSON-tuloste)
Lisäsimme uuden komentoriviparametrin -j, joka tuottaa ’info’-toiminnon tulosteen JSON-muodossa, mikä voi olla erityisen hyödyllistä automatisoiduissa prosesseissa.

7. stderr-tulosteet
Kaikki verbose- tai vianetsintään liittyvät lauseet tulostetaan nyt stderr-tulosteeseen, mikä selkeyttää eroa info- ja inventaariotulosteen välillä.

8. Konfiguraation ja testien parannukset
Olemme myös tehneet useita parannuksia konfiguraation lataamiseen ja automatisoituihin testeihin, jotta kokemuksesi IDAn käytöstä olisi entistä sujuvampi.

Tutoriaalivideot

Haluamme tehdä IDAn käytöstä mahdollisimman helppoa ja tehokasta. Siksi olemme tehneet kolme uutta englanninkielistä tutoriaalivideota, joiden avulla voit oppia IDAn komentorivityökalujen käytön vaiheet tarkemmin ja omassa tahdissasi. Löydät tutoriaalivideot alta, ja ne ovat myös ladattavissa IDAn komentorivityökalujen GitHub-repositoriosta.

Installation and Configuration

Opit asentamaan IDA:n komentorivityökalut ja konfiguroimaan ne oikein. Siirry video.csc.fi-sivustolle katsomaan videossa käytetyt komennot ja toiminnot.

Uploading and Validation of Data

Tutoriaali näyttää miten voit siirtää dataa IDA-palveluun ja varmistaa sen eheyden. Siirry video.csc.fi-sivustolle katsomaan videossa käytetyt komennot ja toiminnot.

Working with Frozen Data

Opastamme sinua käsittelemään jäädytettyä dataa komentorivikomennoin. Siirry video.csc.fi-sivustolle katsomaan videossa käytetyt komennot ja toiminnot.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua, älä epäröi ottaa yhteyttä. Kiitos, että käytät IDA-palvelua!