Fairdata-verkosto edistämään yhteistyötä ja tiedonkulkua – tule mukaan!

Fairdata-kokonaisuuden hyödyntämistä tehostamaan on luotu uusi Fairdata-verkosto. Verkostolla pyritään parantamaan yhteistyötä ja tiedonkulkua Fairdata-palveluita hyödyntävien organisaatioiden ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n välillä. Yhteistyön avulla huomioimme paremmin Fairdata-palveluiden käyttäjien, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tarpeet palveluiden kehittämisessä. Verkoston toimintaa koordinoi CSC.

Tule mukaan Fairdata-verkoston toimintaan

Fairdata-verkoston toimintaan ovat tervetulleita osallistumaan kaikki Fairdata-palveluiden kehityksestä kiinnostuneet. Verkoston toiminta perustuu vapaaehtoisuudelle ja ideana on käydä keskustelua ja kuulla organisaatioiden edustajia. Osallistumisesta on erityisesti hyötyä organisaatioille, jotka jo käyttävät Fairdata-palveluita tai ovat pian ottamassa niitä käyttöön. Toivomme, että kokouksiin osallistuvat ainakin organisaatioiden IDA- ja Fairdata PAS-yhteyshenkilöt.

Fairdata-verkoston wikitilasta löydät ohjeita ja materiaalia Fairdata-palvelujen hyödyntämiseen organisaatioissa. Lisäksi voit tarkastella Fairdata-palveluiden kehityssuunnitelmaa wikitilan sivulla Fairdata-kehityssuunnitelma. Verkoston kokouksien asialistat, esitykset sekä tallenteet tuodaan  Fairdata-verkoston kokoukset -sivun alle. Ensimmäinen kokous pidetään 19. helmikuuta 2021.

CSC järjestää Fairdata-verkoston toimintaan osallistuville kokouksia neljästä viiteen kertaan vuodessa. Kokouksissa organisaatioiden edustajat voivat liittyä mukaan keskusteluun ja vaikuttaa päätöksentekoon Fairdata-palvelujen käyttöä ja kehitystyön priorisointia koskevissa asioissa.

Verkoston toiminnasta ja tulevista kokouksista tiedotetaan tämän wikisivun lisäksi Fairdata-verkoston sähköpostilistan kautta, johon kuka tahansa aiheesta kiinnostunut voi liittyä. Liity Fairdata-verkoston sähköpostilistalle.

Kuinka liittyä mukaan?