Qvain aukeaa suunnitellussa aikataulussa 1.7.2019

 

Vanhan Etsimen aineistot on siirretty uuteen Etsimeen (etsin.fairdata.fi) 28.6.2019, ja niiden muokkaaminen onnistuu nyt Qvain-työkalulla (qvain.fairdata.fi). Uusia aineistoja voi niinikään tuottaa Qvaimella. Kuvailuun voi linkittää Fairdata IDAssa olevia tiedostoja, mutta kuvailusta on mahdollista viitata myös Fairdatan ulkopuolella olevaan aineistoon. Qvaimella on mahdollista julkaista myös vain tutkimusaineiston metatiedot.

HUOM! Qvain Light avataan elokuussa 2019. Se tarjoaa Qvainta hieman yksinkertaisemman tavan luoda aineistoja. Qvaimella julkaistut aineistot tulevat olemaan muokattavissa myös Qvain Lightissa.

Vanha Etsin (etsin.avointiede.fi) on toistaiseksi lukutilassa (aineistoja ei voi lisätä/muokata, mutta niitä voi edelleen katsoa). Vanha Etsin tullaan säilyttämään vielä jonkin aikaa, mutta suunnitelmissa on sulkea se kokonaan syksyn 2019 aikana.

 

Yhteydenotot: asiakaspalvelu@csc.fi

Nyt julkaistava versio Qvaimesta on sen 1. julkinen versio, ja arvostamme kaikenlaisia kehitysehdotuksia ja palautetta Qvaimen käyttöön liittyen. Otathan siis rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluun!