IDA-palvelun käyttöehdot ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.7.2019

IDA-palvelun käyttöehdot ja tietosuojaseloste päivittyvät. Päivitykset tulevat voimaan 1.7.2019. Käyttöehdot päivitetään samalla kun Fairdata-kokonaisuus tulee Qvaimen käyttöönoton myötä täysimittaiseen käyttöön. IDA on osa Fairdata-kokonaisuutta (https://www.fairdata.fi/). IDA-palvelun käyttöehtojen rinnalla palvelun käyttöä koskevat edelleen CSC:n tutkimuksen palvelujen yleiset käyttöehdot (https://www.csc.fi/yleiset-kayttoehdot). Päivitetyt käyttöehdot eivät olennaisesti muuta käyttäjien ja CSC:n suhdetta.

Merkittävimmät muutokset on tiivistetty alle:

Käyttöehdot:

  • Projektin vastuuhenkilön käyttöehtoja on täsmennetty.
  • Ehdoista on poistettu kohta koskien datan siirtämistä komentorivikomennoilla salaamattomana. Data siirtyy Internetin yli uudistettuun IDAan salattuna sekä selainkäyttöliittymällä että komentorivikomennoilla.
  • Ehtoja on päivitetty liittyen kuvailutietojen luovutukseen Etsin-hakupalveluun.
  • Terminologiaa ja viittauksia on päivitetty.

Tietosuojaseloste:

  • Rekisterinpitäjä on opetus- ja kulttuuriministeriö (”OKM”) ja rekisteristä vastaava taho on OKM:n toimeksiannosta CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy (”CSC”). CSC toimii OKM:n puolesta kontaktina tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä.
  • CSC vastaa tietosuojaselosteessa kuvatun henkilörekisterin tietoteknisestä ylläpidosta. CSC toimii myös henkilötietojen käsittelijänä. Henkilötietojen käsittelyperuste ja käyttötarkoitukset eivät muutu merkittävällä tavalla.
  • Tietosuojaselosteessa selvennetään aineistojen kuvailutietoihin sisältyvien henkilötietojen käsittelyä Fairdata-kokonaisuudessa.

Uudet käyttöehdot ovat nyt nähtävissä osoitteessa https://www.fairdata.fi/wp-content/uploads/2019/06/2019_IDA_kayttoehdot.pdf ja tulevat olemaan pysyvästi saatavilla https://www.fairdata.fi/kayttopolitiikat-ja-ehdot/
Vanhat käyttöehdot ovat nähtävissä täällä: https://www.fairdata.fi/wp-content/uploads/2019/06/IDA_käyttöehdot_termsofuse2015.pdf

Uusi tietosuojaseloste on saatavilla täältä: http://digitalpreservation.fi/tietosuojaseloste
Vanha tietosuojaseloste on nähtävissä täällä: https://www.csc.fi/fi/asiakasrekisterin-tietosuojaseloste

Mikäli sinulla on kysyttävää käyttöehdoista tai tietosuojaselosteesta, otathan yhteyttä CSC:n asiakaspalveluun osoitteessa: asiakaspalvelu (a) csc.fi.